Ben je net afgestudeerd en ben je nog niet klaar voor een fulltime baan? Of zit je nog op school en wil je wat extra’s verdienen? In Nederland hebben we de mogelijkheid allerlei bijbanen uit te proberen die ons leuk lijken. Zo kun je in de horeca werken, de krantenwijk doen of als oppas aan de slag gaan. Bij de meeste bijbanen verdien je ongeveer hetzelfde. Wat zijn dan de leukste bijbanen?

Een bijbaan met uitdagingen

Zoek jij een bijbaan met uitdagingen? Dan is werken in de zorg hier een van. Vooral in deze tijd zien we dat het in de zorg enorm druk is. We zitten middenin de tweede lockdown en de zorg kan zeker nog extra hulp gebruiken. Ben jij niet snel bang voor naalden, bloed en wil jij mensenlevens redden? Dan kun je in de zorg een hoop bijbanen vinden waar je goed uitgedaagd wordt. Zo ga je altijd met plezier naar je werk en zul je zien dat iedere dag weer anders ingepland is!

Een bijbaan zonder diploma

Weet je nog niet zo goed wat je leuk lijkt en heb je eerder al wat bijbaantjes gehad? Dan kun je ook via een detachering zorg terechtkomen bij bepaalde functies die je leuk lijken. Misschien heb je nog niet de juiste diploma’s en papieren voor een bepaalde functies. Je kunt dan altijd in gesprek gaan om te kijken of het bedrijf jouw opleiding of cursus wilt betalen. In sommige gevallen kun je ook beginnen met een traineeship waarin je leert en werkt tegelijkertijd. Misschien wordt dit wel de plek waar je carrière direct begint!

Banen via een uitzendbureau

Je kunt je ook altijd inschrijven bij een uitzendbureau. Zo kun je diverse functies uitproberen en kun je op verschillende tijden en dagen werken. Dit is voor studenten vaak erg fijn, omdat zij overdag niet altijd kunnen en in de avonden bijvoorbeeld weer wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *