Altijd al interesse gehad in het beroep van een headhunter? In dit artikel vertel ik je alles over wat een headhunter doet, hoe je er een wordt en hoe headhunters te werk gaan. Lees je mee?

Dit doet een headhunter

Headhunters hebben als taak mensen werven en selecteren. Ze doen dit door de straten af te speuren naar arbeidsmogelijkheden, geschikte kandidaten te zoeken en hen te interviewen voor een functie in het bedrijf van hun cliënt. Goede headhunters zijn goed in wat ze doen omdat ze op de hoogte blijven van trends in de wereld van werving en selectie. Headhunters zorgen voor nieuwe netwerkmogelijkheden ze weten hoe precies hoe ze hun kandidaat (of zichzelf) moeten verkopen als ze met potentiële werkgevers in gesprek gaan.

Zo word je een headhunter

Een headhunter word je door naar de universiteit of hogeschool te gaan waar je bedrijfskunde, ondernemerschap, marketing of iets anders in die richting te studeren. Voor een toekomstige headhunter is het belangrijk om veel vaardigheden rondom netwerken en sales op te doen. De meeste aanstaand headhunters in Nederland lopen stage bij een executive search bureau, om ook in de praktijk te leren en ervaring op te doen.

Hoe headhunters werken

Headhunters besteden hun tijd aan netwerken en praten met mensen die passen in het profiel van een succesvolle kandidaat voor een bepaalde functie. Ze helpen bij het adverteren voor openstaande functies en het interviewen van potentiële kandidaten. Een goed headhunter kan heel snel zeggen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Een headhunter woont ook vaak conferenties en seminars bij waar ze mensen kunnen ontmoeten waarvoor ze aan de slag kunnen of kandidaten kunnen werven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *