Jouw HR-afdeling is de essentiële koppeling tussen de welzijn van de ondernemers en de medewerkers. Ze faciliteren het gemak van elk teamlid en zijn daar om te helpen waar nodig is. Maar wat als de HR-afdeling zo druk bezig is met administratieve taken dat ze niet meer voldoende tijd kunnen besteden aan de zaken die een empathische, menselijke aanpak nodig hebben? Dat is het moment dat je het besluit neemt om verschillende HR-taken uit te laten besteden! In dit artikel beschrijven we hoe dit jouw onderneming kan helpen.

Meer ruimte voor wat écht telt

De planning van talloze HR-afdelingen staat muurvast. Dit komt omdat er uiteenlopende randzaken zijn die langdradig, repetitief en tijdrovend zijn, wat ertoe kan leiden dat de HR-afdeling minder energie heeft om te besteden aan hetgeen dat het functioneren van de hele organisatie kan verbeteren. Zaken zoals de salarisadministratie uitbesteden kan een uitstekende manier zijn om ervoor te zorgen dat jouw HR-afdeling meer tijd en aandacht kan besteden aan het verbeteren van de werkvloer. Denk hierbij aan het beter voldoen aan de personeelsbehoeften door middel van coaching, functioneringsgesprekken en andere feedback momenten. Hierdoor kunnen zowel werknemers als het bedrijf groeien en een sterkere werkrelatie opbouwen.

Hogere werktevredenheid

De HR-omgeving is een werkplek die veel voldoening kan opleveren. Er zijn echter veel medewerkers die tegen administratieve lasten botsen en hierdoor hun werklust verliezen. Geluk op de werkvloer kan aanzienlijk worden verhoogd als het HR-team zich meer kan bezighouden met de echte HR-zaken. Voor velen is dit immers de hoofdzakelijke reden dat ze hebben gekozen om in de HR te werken: het helpen van mensen middels een menselijke aanpak! Door een externe partij aan de slag te laten gaan met de randzaken, zal niet alleen de werkdruk van jouw team worden verlaagd, maar wordt het werk bovendien een stuk dynamischer en minder eentonig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *