Er wordt soms een beetje minachtend gedacht over de HR afdeling. Veel mensen denken dat je je daar alleen hoeft te melden als je ziek bent en voor een functioneringsgesprek. Dit zijn zeker taken van de HR afdeling, maar de HR afdeling doet veel meer dan dat! In dit artikel geef ik je meer inzicht in wat de HR afdeling voor taken pakket heeft, lees je mee?

Sollicitatie procedures begeleiden

De HR afdeling begeleidt de sollicitatie procedures doorgaans. Nieuw personeel kan van essentieel belang zijn voor een bedrijf. Vaak is nieuw personeel nodig om groei binnen het bedrijf mogelijk te maken.

De HR afdeling is verantwoordelijk voor het hele proces van werving tot selectie. De HR afdeling zorgt er voor dat er een vacature wordt uitgezet en dat daar je juiste mensen op af komen. Vervolgens begeleiden zij ook de sollicitatie gesprekken en kunnen zij eventueel ook ondersteunen in het afnemen van assessments. Een assessment dat veel voorkomt is bijvoorbeeld het ltp assessment.

Het bijhouden van dossiers

In ieder bedrijf zijn er wel mensen die het niet helemaal naar hun zin hebben of om een andere reden niet helemaal functioneren binnen het bedrijf. De HR afdeling houdt de dossiers van het personeel bij. Op het moment dat het niet goed gaat, kan de HR afdeling ondersteuning bieden. Dit doen zij door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met de betreffende werknemer. Mocht het allemaal niet willen vlotten dan ondersteunt de HR afdeling eventueel ook bij het ontslaan van de werknemer.

Veranderingen doorvoeren

Als er een reorganisatie gepland staat heeft de HR afdeling een essentiƫle rol. De HR afdeling is nodig om al het personeel te voorzien van een nieuwe functie. Daarnaast begeleiden zij het personeel ook in hun nieuwe functie, dit om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *