Fietsen is een van de meest voorkomende vormen van vervoer in Nederland. Dankzij het vlakke landschap is fietsen razend populair. Niet alleen als sport, maar ook om van A naar B te komen. Echter zijn er ook mensen die fietsen maar een gedoe vinden en liever de auto pakken. Behoor jij tot deze categorie? Misschien dat je na het lezen van deze blog wel anders over fietsen denkt. Want vandaag gaan we het hebben over de voordelen van elke dag fietsen!

Verbeterde conditie

Fietsen is onwijs gezond. Dat hebben we allemaal wel meer dan eens gehoord. De voordelen voor onze lichamelijke, maar ook geestelijke gezondheid als we de fiets pakken zijn eindeloos. Een van de meest voor de hand liggende voordelen is dat fietsen, net als elke andere vorm van lichamelijke beweging, goed is voor onze conditie. Door elke dag kilometers te maken op je stadsfiets dames zul je merken dat je conditie binnen no time verbeterd. Je zult je fitter en vitaler voelen. En als je de trap van je appartementen complex op loopt met de wekelijkse boodschappen in je handen, zul je zien dat je niet meer zo snel buiten adem raakt.

Productiever en gemotiveerder

Een verbeterde conditie betekent ook dat we ons waarschijnlijk een stuk opgewekter zullen voelen. Ons hart krijgt dagelijks de juiste training om het bloed wat sneller door ons lichaam te pompen, en dat is ontzettend goed voor ons. Doordat we ons fitter en vitaler voelen, kunnen we ons beter focussen op andere dingen in ons leven. Je zult merken dat die dagelijkse conditie training je veel productiever en gemotiveerder maakt. Door de fiets te pakken, bijvoorbeeld naar het werk, investeer je dus ook in een betere werkervaring.

Vermindert stress en maakt je gelukkiger

Ben je iemand die zich vaak gestrest voelt? Als je elke dag minstens 30 minuten beweegt, zal dat een positieve invloed hebben op je humeur en zul je merken dat je je beter kunt ontspannen. Vooral als je ervoor kiest om ergens te fietsen waar het rustgevend is, zoals in het bos of over het platteland zonder ander verkeer om je heen. Dit gaat de aanmaak van stress hormonen in het lichaam tegen. In plaats daarvan zal deze activiteit gelukshormonen aan maken, zoals dopamine en endorfine. Het resultaat? Je voelt je ontspannen en een stuk gelukkiger!

Langer gezond leven

Wie elke dag fietst of een andere vorm van niet al te intensieve lichaamsbeweging beoefent, verhoogt de kans op langdurige gezondheid en ook een langer leven. Dit is uit onderzoek gebleken. Zelfs als je al op leeftijd bent en nu pas begint met elke dag 30 minuten bewegen, is de kans zeer groot dat je je leven met wel 5 jaar kunt verlengen. En 5 jaar is een lange tijd waarin je een hoop leuke en mooie dingen kunt ervaren, zeker als je je op je oude dag nog steeds fit en vitaal voelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *