Voor sommige bedrijven is het huren van een vorkheftruck soms de enige beschikbare optie. De keuze om te huren, kopen of beide wordt bepaald door de behoeften van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld vaak een vorkheftruck nodig hebt, is zelf een heftruck kopen verstandiger in plaats van te huren, zodat je continu er gebruik van kan maken. De vraag is dan alleen, koop je een nieuwe of een gebruikte heftruck? Er is namelijk ook het feit dat een nieuwe heftruck kopen flink wat kost, zeker meer dan een gebruikte. Het huren van een vorkheftruck kan een goede oplossing zijn als je maar tijdelijk een vorkheftruck nodig hebt of wanneer je altijd de nieuwste heftrucks wilt gebruiken.

Tijdelijk een extra heftruck gebruiken

Als je een heftruck lange tijd niet nodig hebt, kun je jouw eigen heftruck ook verkopen of verhuren. Het huren en verhuren van een vorkheftruck is een geweldige optie voor bedrijven die grote verschillen zien in een drukke of rustige periode. Denk aan bandenbedrijven die tijdens de bandenwissel veel meer sets banden moeten verplaatsen. Het stelt hen in staat een deel van de benodigde vorkheftrucks te kopen en in drukke periodes er een aantal bij te huren. Het verhuren van heftrucks of het in bruikleen geven stelt een bedrijf in staat de heftrucks in goede staat te houden terwijl ze, wanneer ze de heftruck verhuren of uitlenen er inkomsten aan hebben.

Waarom een heftruck kopen?

Een ding om te overwegen bij het kopen van een vorkheftruck is hoeveel werknemers deze zal ondersteunen en welke werkzaamheden hij zal uitvoeren. Als je van plan bent er een te kopen voor een enkele locatie, zoals een magazijn, dan heb je er niet een nodig met veel kracht of snelheid. De beste soorten vorkheftrucks zijn die met een gemiddeld vermogen, hoewel in enkele gevallen heftrucks zijn die meer vermogen hebben noodzakelijk zijn. Als je er bijvoorbeeld een koopt voor een werkplaats waar zware objecten verplaatst moeten worden of over lange afstanden, dan is het essentieel om er een te kopen die een groot gewicht kan vervoeren. Aangezien zware ladingen soms de oorzaak zijn van ongevallen met vorkheftrucks moet jij en je personeel hier rekening mee houden. Als je er ook over nadenkt of je vorkheftruck zal worden gebruikt voor het uitvoeren van taken zoals het laden van pallets, is het belangrijk om te vragen of dit effectief en veilig kan. Veel heftrucks zijn ontworpen met veiligheidsvoorzieningen om ze te helpen veilig pallets op te tillen en te stapelen. Bespreek voor aanschaf al deze opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *