outplacement

Wanneer je weet dat er een ontslag zit aan te komen bij je werkgever dan is dit natuurlijk al vervelend genoeg. Het kan ook zo zijn dat je er zelf voor kiest om weg te gaan, maar dan moet je natuurlijk wel een nieuwe baan hebben. Wanneer je namelijk nog geen nieuwe baan hebt zit je nog wel met alle vaste lasten die je moet betalen. Het is dan al vervelend genoeg als je geen baan meer hebt, maar als je dan ook niet alle lasten kunt betalen kun je in de problemen komen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Je kunt dan ook kiezen voor outplacement. Wanneer je hiervoor kiest krijg je hulp bij het zoeken van een nieuwe baan. 

Overeenkomst

Natuurlijk zie je dan ook dat er eerst een overeenkomst moet worden gemaakt met je huidige werkgever dat je ook op zoek kan gaan naar een andere werkplek. Je zult dan in ieder geval niet meer werken bij het bedrijf waar je niet werkt. Tijdens de outplacement zie je soms ook dat je betaald op zoek kan naar een nieuwe baan. Dit is ook erg fijn natuurlijk want er zal een hoop tijd in gaan zitten en tijd is geld natuurlijk.

outplacement

Na een burn-out

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een werknemer na een lange tijd hard werken het niet meer trekt en dus met een burn-out thuis zit. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg, maar vaak zie je dus dat de desbetreffende persoon ook beter ergens anders kan gaan werken. Hier kun je dan dus ook outplacement voor inschakelen. Dit is ook beter voor beide partijen meestal. Zo kan degene met een burn-out met een schone lei beginnen en wordt het ook professioneel afgehandeld. Dit is natuurlijk fijn voor beide partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *