Voor route b heeft Xs2more een ander werkwijze gehanteerd, namelijk een tweede spoor re-integratie. Het bestaat namelijk uit het volgende: werkwijze, sollicitatietraining, jobhunting, begeleiding bij detachering en zorg. 

Het intakegesprek voeren

Na aanmelding van jouw werknemer, zal de consulent jouw werknemer daten voor een kennismakingsgesprek. Daarvoor ontvangen jouw medewerkers een toelatingsformulier. Hij of zij hoopt in deze vorm deel te nemen aan het toelatingsgesprek met de desbetreffende persoon. Het toelatingsgesprek duurt ongeveer twee uur. De adviseur zal ook met jouw werkgever overleggen over het proces en tevens jouw verwachtingen. Op basis van de verzamelde gegevens heeft de adviseur een inschrijvingsrapport opgesteld inclusief een re-integratieplan. Het rapport wordt in conceptvorm naar de medewerkers gestuurd en na goedkeuring naar de klant gestuurd, inclusief procesoffertes.

Sollicitatietrainingen houden

Nadat de offerte voor dit traject is getekend, start de adviseur binnen twee weken met het traject.. De taken die jouw medewerkers hiervoor op zich nemen, kunnen zelfstandig worden uitgevoerd en worden besproken met de adviseur. Hiervoor heeft de adviseur een training gepland. Gemiddeld eens in de vier weken, maar indien nodig vaker. Jouw medewerkers leren een cv op te stellen en een begeleidende brief te schrijven. Het is duidelijk gebaseerd op moderne methoden en technologie. Als het cv en de brieven van je medewerker in orde zijn, kan hij beginnen met solliciteren. Ons uitgangspunt is: de eerste aanvraag wordt binnen zes weken na de start van het traject verstuurd! Onder meer de komende weken worden jouw medewerkers bijgeschoold om zijn applicatietechniek te perfectioneren.

Wat is jobhunting?

Gewoonlijk gaan het zoeken naar werk en sollicitatietraining hand in hand. Dit kan voorkomen dat er kostbare tijd wordt verspild. De adviseur zorgt wekelijks voor passende vacatures en jouw medewerkers kunnen solliciteren. Maar jouw medewerkers gaan er natuurlijk zelf naar op zoek. Tegelijkertijd probeert de adviseur contacten te leggen voor dialoog- en werkervaringslocaties en de mogelijkheid te onderzoeken om vervolgstages te volgen. Er worden veel aanvragen gedaan om de kansen voor andere banen te maximaliseren. Voor meer informatie kun je gerust Xs2more bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *