Tot de dag van vandaag hebben we nog altijd te maken met de verschillende coron maatregelen en nemen bedrijven hierdoor ook hun eigen maatregelen. Er wordt bezuinigd en zijn er helaas vele mensen die hun baan kwijt raken. Waar de een al snel een nieuwe baan vindt, is het voor anderen juist erg lastig om een baan te vinden. Vele mensen beschikken graag over een baan in dezelfde branche en zijn zij erg veel aan het solliciteren, maar kun je ook kiezen voor een nieuw avontuur in een geheel andere branche. In dit blog vertellen we je graag meer over een nieuwe uitdaging als rijinstructeur, wat je hiervoor nodig hebt en waar je aan het werk kunt gaan!

Een opleiding tot rijinstructeur

Net als bij vele andere banen, zul je als rijinstructeur ook moeten beschikken over verschillende bevoegdheden. Wanneer je wilt starten als rijinstructeur zul je moeten beschikken over een bevoegdheid om leerlingen op te leiden, wat je met een opleiding tot rijinstructeur kunt behalen. De opleiding rijinstructeur is online te volgen en zijn deze zeer professioneel, zodat je de beste resultaten kunt behalen tijdens de opleiding. Tijdens de opleiding krijg je de juiste begeleiding en zijn er zowel klassikale als spoedopleidingen te volgen.

In de interactieve lessen via Zoom zul je meegenomen in het vak als rijinstructeur en zul je jezelf nieuwe vaardigheden aanleren die je later in het vak uit zult moeten voeren. Na de opleiding rijinstructeur kun je direct aan de slag en is er een baangarantie van 99%. Waarom geen 100%? Je voert uiteindelijk zelf het sollicitatiegesprek, maar wordt je na het afronden van de melding zo goed mogelijk bemiddeld om je te ondersteunen gedurende de sollicitatie en is dit ook al mogelijk vanaf de start van de opleiding.

Het starten van een eigen rijschool

Wanneer je zelf zeer ondernemend bent ingesteld, zou je er zelfs voor kunnen kiezen om na het afronden van de opleiding tot rijinstructeur te gaan starten met je eigen rijschool. Met het officiële instructeurscertificaat is het niet meer vereist om ook over een ondernemersdiploma te beschikken, waardoor je direct aan de slag kunt met het beginnen van de eigen rijschool. 

Ook wanneer je liever aan de slag gaat bij een bestaande rijschool zijn er genoeg kansen. Dagelijks krijgen opleiders vacatures aangeboden van rijscholen die volop op zoek zijn naar nieuwe rijinstructeurs. Helemaal in deze tijd, door het tijdelijk stilleggen van het afnemen van examens, is er een steeds grotere vraag naar rijlessen. Genoeg mogelijkheden dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *