een Cv maken

Dat aspecten als personalia, werkervaring en scholing belangrijke onderdelen zijn van een cv, daar is vermoedelijk iedereen wel van op de hoogte. Vergeleken bij die aspecten wordt het vermelden van specifieke vaardigheden door relatief veel mensen vergeten of over het hoofd gezien. Dit terwijl het vermelden van vaardigheden op een cv zeer belangrijk is en zelfs het verschil kan maken tussen wel of niet een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek. Ga je een cv maken, houd daar dus rekening mee, en probeer ze bijvoorbeeld via een online template op een zo overzichtelijk mogelijke wijze in je cv te laten integreren, ook aan de hand van de hieronder beschreven tips.

Onderscheid hard skills van soft skills

Wat betreft vaardigheden is het raadzaam onderscheid te maken tussen aantoonbare en niet-aantoonbare vaardigheden, oftewel respectievelijk hard skills en soft skills. Aantoonbare vaardigheden kun je via statistieken of een portfolio aantonen, terwijl soft skills juist meer betrekking hebben op je persoonlijkheid en je werkwijze en daarmee niet of nauwelijks aantoonbaar zijn.

Laat relevante vaardigheden extra opvallen

Het is begrijpelijk dat je voor al je sollicitaties hetzelfde cv wilt gebruiken, maar wenselijk is dit niet. Idealiter bevat je cv namelijk precies die informatie (en vaardigheden) die relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Relevante vaardigheden moeten dus extra opvallen op je cv, terwijl irrelevante vaardigheden best minder opvallend kunnen worden vermeld of zelfs mogen worden weggelaten.

Laat vaardigheden terugkomen in werkervaringen

Als je je sterke punten kunt laten terugkomen in beschrijvingen over je werkervaringen, dan is dat een pluspunt. Uiteraard geldt dit vooral voor werkervaringen met raakvlakken met de functie waarop je nu solliciteert.

Wees bondig

Als het gaat om vaardigheden op je cv dien je deze kort en bondig te benoemen. Een lang verhaal over een vaardigheid is dus ongewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *