In Nederland zijn de meeste werknemers gewend om een vaste reiskostenvergoeding per maand te ontvangen. Echter komt hier binnenkort verandering in. De wetgeving wordt namelijk per 1 oktober 2021 veranderd. In dit artikel bespreek ik de gevolgen en mogelijkheden voor de veranderende wetgeving op het gebied van de reiskostenvergoeding.

Wat verandert er?

Per 1 oktober 2021 verandert de vaste reiskostenvergoeding. Een werkgever mag alleen nog maar een vaste reiskostenvergoeding geven als een werknemer minimaal 60 procent naar kantoor komt. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Lees dan meer op reiskostenvergoeding werkgever.

Wat zijn de gevolgen?

Er zijn zowel voor de werkgever als voor de werknemers gevolgen aan de nieuwe wetgeving. Voor werkgevers geldt dat er veranderingen plaats zullen vinden in hun administratie en voor de werknemers geldt dat zij elke reis voor moeten schieten. Om vervolgens het geld terug te krijgen, moeten alle reizen geregistreerd worden. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Bedrijven hebben over het algemeen al veel administratieve zaken die zij moeten regelen en zitten logischerwijs niet te wachten op nog meer administratie. Om die reden zijn veel bedrijven op zoek naar een manier om registratie van de reizen te automatiseren. Hiervoor zijn er al verschillende mogelijkheden bedacht, bijvoorbeeld de mobiliteitskaart. Zij werken met een kaart en een app. Op deze manier registreren zij automatisch welke kilometers er worden afgelegd.

Wil je graag meer informatie over de mobiliteitskaart van Reisbalans? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op www.reisbalans.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *