Sollicitatiebaas

Het vinden van een baan is niet altijd even makkelijk. Bedrijven zoeken vaak een persoon die al flinke ervaring heeft in het werkgebied. Helaas zijn er meer net afgestudeerden die nog niet veel werkervaring hebben kunnen opdoen naast hun stages. Maar hoe kom je dan aan een baan zonder veel werkervaring? Door er tussen uit te springen tijdens de sollicitatie. Zorg daarom dat je een professioneel en volledig CV (volledige naam: Curriculum Vitae), sollicitatiebrief en misschien een portfolio hebt. Sollicitatiebaas kan je helpen met de eerste twee stappen, het maken van een Curriculum Vitae en een sollicitatiebrief.

Om op te vallen als banen kandidaat heb je een goed uitziend CV nodig. Sollicitatiebaas biedt een aantal mooie, unieke templates aan die je gemakkelijk aan kan passen met jouw informatie. Een CV bevat informatie over wie je bent, zoals je persoonlijke gegevens en wat voor opleiding je hebt gedaan. Ook kan je in je CV vertellen over wat jou al persoon uniek maakt en waarom jij binnen een team zou kunnen passen.

Sollicitatiebaas

De volgende stap is een sollicitatiebrief

Wanneer je met de hulp van Sollicatiebaas een CV hebt gemaakt en deze door Sollicitatiebaas is goed gekeurd, kun je verder met het schrijven van een sollicitatiebrief.

Een sollicitatiebrief schrijf je om de aandacht te trekken en te vertellen waarom jij bij het bedrijf zou passen om vervolgens hopelijk uitgenodigd te worden voor een vervolggesprek.

In de sollicitatiebrief begin je uiteraard met het netjes aanspreken van de partij, zoals “Geachte *bedrijfsnaam”. Vervolgens begin je de eerste alinea met een pakkende openingszin waarin je laat merken dat je heel graag wilt. Daarna ga je schrijven over wie je bent, wat je doet en waarom jij geschikt bent voor de baan. Ook laat je weten wat je graag zou willen leren bij het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *