Headhunters zijn veel besproken in het bedrijfsleven tegenwoordig. Er worden zowel negatieve als positieve claims gedaan over headhunters. De negatieve kant wordt vaak belicht door specifieke negatieve ervaringen, niet helemaal terecht dus! Onze ervaring is juist dat headhunters ontzettend waardevol werk kunnen leveren voor bedrijven en organisaties. In dit artikel leg ik uit wat een headhunter doet en wanneer je een headhunter inschakelt.

Wat doet een headhunter?

Om te beginnen even een toelichten van wat een headhunter precies doet. Een headhunter is iemand die wordt ingezet vanuit een executive search bureau. Headhunters zijn gespecialiseerd in recruitment en doen dat volledig op eigen wijze.

Een headhunter zorgt er altijd voor dat hij of zij met de juiste kandidaat om tafel komt om een positie in te vullen. Headhunters gaan opzoek naar de juiste persoon voor de job, ongeacht of die persoon die het meest geschikt is al een functie vervult of niet.

Wanneer zet je een headhunter in?

Headhunters worden voornamelijk ingezet door grote bedrijven. Dan gaat het ook nog eens specifiek over bedrijven die moeite hebben met het vervullen van hun topfuncties. Een headhunter zet je dus niet in voor het zoeken van een bakkershulp voor de zaterdagochtend.

Een headhunter schakel je in op het moment dat je opzoek bent naar iemand die al flink wat ervaring en kennis heeft in het werkveld. Het gaat vaak om managementfuncties en senior functies binnen grote bedrijven.

Wil je tot slot meer weten over het inschakelen van een headhunter? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een executive search bureau. Zij kunnen je precies vertellen wat zij voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *